Скільки потрібно йоду, щоби бути здоровим

Робота серця, інтенсивність обміну речовин, ріст та інтелекуальний розвиток дітей – всі ці процеси залежать від гормонів щитоподібної залози. Водночас, якщо ми споживаємо з їжею недостатньо йоду, щитоподібна залоза збільшується, не може виробити достатню кількість гормонів. Читайте, як підтримувати нормальну роботу щитоподібної залози.

Денна норма йоду становить 150-300 мкг. Більшість українців споживають лише 40-80 мкг.

Природні джерела йоду – морепродукти, особливо морська капуста. Біла риба, овочі (картопля, редиска, часник, буряк, томати, спаржа, зелена цибуля, щавель та шпинат), фрукти (банани, апельсини, лимони, дині, ананаси та хурма), яйця, яловичина та волоські горіхи також стануть у нагоді в боротьбі з йододефіцитом.

Ще ви можете замінити звичайну сіль на йодовану. Додавайте її у вже приготовані страви, аби йод не випаровувався через нагрівання.

Не забувайте відвідувати ендокринолога, щоби перевірити рівень тиреотропного гормону та вчасно скоригуаати раціон у разі необхідності.

Докладніше про роботу гормонів щитоподібної залози, надлишок йоду, аутоімунні хвороби щитоподібної залози тощо: https://bit.ly/2MdaFsC