Зіпсовані та неякісні харчові продукти, брудна вода у водоймах, брудні руки і предмети побуту — це все може стати причиною харчових отруєнь. Сьогодні розповідаємо про сальмонельоз.
Сальмонельоз — гостре інфекційне захворювання, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи. Передусім інфікування відбувається через м’ясо-молочні та рибні продукти.
Зазвичай у перші години хвороби спостерігається легке нездужання, яке супроводжується здуттям живота. Потім різко наростає температура, з’являється запаморочення, біль у скронях, ломота. Ознаки інтоксикації сягають максимуму на другу добу. В цей же час з’являються ознаки гастроентериту: болі в животі, блювота, у якій наявні залишки їжі. Далі блювотні маси стають зеленими та водянистими. Пізніше з’являється діарея. Швидко наростає зневоднення організму.
Для профілактики сальмонельозу:
🔹 ретельно мийте руки перед приготуванням їжі та перед її вживанням
🔹 використовуйте безпечну воду, пийте бутильовану або охолоджену кип’ячену воду
🔹 використовуйте пастеризоване молоко та інші харчові продукти, оброблені з метою підвищення їх безпеки
🔹 мийте та обдавайте окропом фрукти і овочі
Докладніше про цю та інші інфекції: https://bit.ly/2vSeBnT